ROMANS | VERHALEND PROZA


CONSTELLATIE
(2023)

FRAGMENTARIËRS (2020)

Fragma-window.jpg

Constellatie biedt het panorama van één winternacht waarin één man besluit om op te blijven tot het vallen van de eerste sneeuw. Daarbij komt elk uur een ander teken van de dierenriem in het zenith te staan en trippelt het spook van een huiskat steeds weer door het beeld. Vreemdelingen, vreemde gedachten, opborrelende emoties en reflecties vlechten samen een droom met open ogen.

Het boek is nu te koop voor PC, tablet en e-reader.

Fragmentariërs is een semi-autobiografische roman in zeven hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk één dag omvat. Het hoofdpersonage is een vroege dertiger die werkt in Brussel en woont in Gent. Relationeel zijn er donderkoppen in zicht. Vrije uren brengt hij door onder een zeer diverse schare aan bevriende koppels, losse vrienden, collega’s, familieleden en kennissen in het Gentse uitgaansleven.

Er zijn enkel nog versies voor e-reader beschikbaar. De eerste druk is uitverkocht.

IN DE VORM VAN EEN VOGEL (2017)

IdVveV-window.jpg

In de vorm van een vogel is een collectie van 99 columns die een periode bestrijken van 9 jaar, georganiseerd volgens seizoenen in plaats van per jaar. De meeste teksten ervan verschenen op de blog 'Gedachten' maar werden grondig herlezen en waar nodig geredigeerd, een beetje zoals je van een muziekband een box-set kan kopen met 'geremasterde' opnames. De bundel is enkel toegankelijk voor Patrons en zowel in PDF als EPUB.

RECOMBINANT (2016)

Reco-window.jpg

Over veertien kortverhalen en acht microstories neem ik de lezer in Recombinant mee door de uitgaansbuurten van Gent, de eerste menselijke kolonie bij een andere ster, de woestijnen van Arizona en gezellige eetkamers in Vlaamse voorsteden. Mijn personages zijn oude vrienden, jonge zotten, harde politiemensen, wetenschappers, loonslaven en kleine criminelen. De bundel is enkel toegankelijk voor Patrons en zowel in PDF als EPUB.


 

POËZIEBUNDELS

CHICXULUB (2024)

Met ‘Chicxulub’ zit er meer dan drie jaar afstand tot de vorige dichtbundel, ‘Indiscrete wiskunde’. Eén reden is dat er ten huize Voloshin tussen 2021 en 2024 simpelweg minder gedichten werden geschreven. In tegenstelling tot wat sommige mensen zouden denken was de node afzondering tijdens de coronapandemie geen godsgeschenk voor een schrijver zoals ik. Een andere reden is nog banaler: omdat 99,99% van alle dichters in Vlaanderen en Nederland niet kan leven van hun roeping, moeten die elders aan de bak. Die drie jaren waren zonder meer de drukste uit mijn carrière. Dat klinkt bourgeois voor een artiest en is het ook. Wie dat maar niets vindt mag zijn overjaarse pseudo-Romantiek terug parkeren waar die thuishoort, in de schoongelikte dode reet van Jotie ’t Hooft of zijn hedendaagse erfgename Delphine Lecompte.

Dan de titel. Chicxulub is de naam van de impactkrater ten noorden van het Mexicaanse schiereiland Yucatán. De meteoriet die daar neerknalde zou ongeveer 65 miljoen jaar geleden verantwoordelijk zijn geweest voor het uitsterven van de dinosauriërs. Waarom die krater? Het heeft iets van “Het is een verhaal verteld door een idioot, vol van lawaai en furie, en zonder betekenis” uit MacBeth van Shakespeare. Hoe cataclysmisch deze gebeurtenissen ook waren, ze raakten geen mens. Evenzeer doet poëzie anno 2024 wel eens een stofstorm opsteken, maar de dagen dat het genre belangrijk was voor het grote publiek, zijn al lang voorbij. Dat betekent niet dat ik niet wil dat je ‘m leest. En o ja, als je Patron van me wordt, krijg je de audioboek-versie!

INDISCRETE WISKUNDE (2021)

Mijn zevende dichtbundel, ‘Indiscrete wiskunde’, is nu vrij te downloaden. Grasduin naar hartenlust door de secties ‘Propaganda voor irreële getallen’, ‘Het Ministerie van Ongelijke Leggers’ en ‘Zeer belangrijke diagrammen.’ Met enkele verklarende voorwoorden en ook een paar eindnoten voor wie zijn of haar poëzie graag wat meer verklaard ziet. Voel je niet verplicht. Nog tot eind 2022 is ‘Indiscrete wiskunde’ gratis te downloaden.

De snelheid van de duisternis (2019)

DSvdD-window.jpg

Er komen ontzagwekkende dingen op ons af, vaak lelijk en nauwelijks te bevatten, soms gekenmerkt door een vergankelijke schoonheid. 'De snelheid van de duisternis’ (2019) is een bundel van 29 gedichten in hevige beroering over de wereld en in constante dialoog met anderen. Vrolijk zal niemand er van worden, maar wie mij kent, die leest mijn werk ook niet om eens een avond zorgeloos te lachen. Enkel voor Patreons.

VOLTERRA (2017)

Volterra-window.jpg

'Volterra' (2017), mijn vijfde dichtbundel, is genoemd naar een stadje in Italië waar ooit één van de centra lag van de verloren gegane Etruskische beschaving. De bundel bestaat uit vier cycli die allemaal moeite hebben om de alomtegenwoordige duisternis buiten te houden die de wereld in zijn greep lijkt te hebben. Enkel voor Patreons.

ENCELADUS (2015)

Encel-window.jpg

'Enceladus' (2015) is mijn vierde dichtbundel en bevat 37 gedichten in vier cycli. Centrale thema's zijn reizen, alles overweldigende vloedgolven, pogingen om greep te krijgen op de werkelijkheid, en de taal die moet ontworpen worden om dat te kunnen. Als bonus bevat 'Enceladus' nog het grote gedicht 'De Grote Mandrenke'. Enkel voor Patreons.


SUBDUCTIE (2013)

Subd-window.jpg

'Subductie' (2013) bestaat uit drie cycli van tussen de zeven en de elf gedichten elk, los gecategoriseerd volgens thema. De titel illustreert een afgelegde weg: één aardplaat die onder een andere schuift, een daad van vergetelheid waar de gevolgen ook bovengronds voelbaar zijn in de vorm van bergen en vulkanen. Enkel voor Patreons.

Synaeresis (2012)

'Synaeresis' (2004-2012) is eigenlijk een verhaal in dichtvorm - in twee grote delen volgt de lezer diverse personages in het Gent van de 26ste eeuw, na de zondvloed, als de gildes weer de macht stevig in handen hebben. Bereid je voor op een dolle rit met jazz, minotaurussen en gemuteerde landschappen! Enkel voor Patreons.

Epicentrum (2012)

Epic-window.jpg

'Epicentrum' (2012) is een gedestilleerde staalkaart van negen voorafgaande jaren dichten. Terugkerende thema's zijn het leven in steden (buitenland of binnenland), de verstilde kracht van verloren lopen, en uithalen van theatraliteit en liefde zonder sentiment. Enkel voor Patreons.

PRECAMBRIUM I & II (2000-2011)

Precam-window.jpg

'Precambrium' is een dubbele verzameling van eerdere dichtpogingen die indien niet bijzonder goed (geen enkel ervan haalde de eersteling 'Epicentrum'), mogelijk een interessante reis door de tijd kunnen zijn van de periode van 2000 tot 2011. Precambrium I en Precambrium II zijn allebei gratis beschikbaar.

 

NON-FICTIE | GHOSTWRITING

DE NIEUWE STAAT (2017)

Dit is de 'volwassen' opvolger van Genealogie van de miserie, een project waarin ik tracht uit te tekenen hoe een potentiële nieuwe staatsstructuur er kan uit zien, waar de nieuwe polen van de macht moeten komen en hoe men het huidige politieke landschap moet analyseren. Beschikbaar als PDF en als EPUB. Laat de revolutie maar komen. De nieuwe staat is gratis beschikbaar.

 

GENEALOGIE VAN DE MISERIE (2015)

In een gratis beschikbaar, groot uitgevallen essay van ongeveer 12.000 woorden tracht ik me te buigen over hoe onze politiek, economie en samenleving in haar huidige onwaarschijnlijke toestand geraakt is. En hoe we er misschien weer uit kunnen raken. Dit is maar een aanzet. Het grote werk werd geleverd door de opvolger 'De nieuwe staat', dat direct ook al een stuk ambitieuzer werd.

WINNEN MET DE CHINEZEN (2019)

25137-1.jpg

Bij uitgeverij Pelckmans Pro kwam in oktober 2019 ‘Winnen met de Chinezen’ uit, waarbij mijn spookhand de pen vasthield van de auteur, Pieter Verstraete, sinoloog en zakenman sui generis. Het resultaat mag er zijn, zegt wie het boek gekocht heeft. De vertaling in het Engels kan je hier vinden. Ik maakte zelf overigens ook de vertaling, aangezien ik in het dagelijkse leven zowel het beroep van copywriter als vertaler combineer. (Cover: Pelckmans Pro)


ANDERE PROJECTEN

DE LEGENDE VAN DE VIER (2014)

Dit kortverhaal schreef ik in 2003 en werd eind 2014 verstript door tekenaar Rob Notebaert, met layoutwerk van Jo Claeys. Kort, explosief en gruwelijk: een miniballade van voorstedelijk geweld. Gratis beschikbaar.

 


instagram

soundcloud


Waarom zou ik je moeten steunen op Patreon?

Waarom betalen voor literatuur als je overal op internet gratis huisvlijt kan vinden van papieren poezen die zich tijgers wanen en je op evenementen voor nougatbollen verwaandheid kan meenemen per lopende meter (zelfs bitter blijf ik op temperatuur)? Met uitzondering van mijn debuutroman ‘Fragmentariërs’ zijn op een kleine 20 jaar al mijn teksten, dichtbundels en bloemlezingen onbetalend geweest, maar aan die periode is een einde gekomen. Tenslotte zijn ook gedichten, essays en verhalen niet zomaar wat woorden, en zijn er vele uren, weken en maanden tijd in gekropen om ze tot leven te laten komen. Het kan zijn dat dit experiment mislukt, maar het leek me de moeite waard om te proberen.

Je kan ook altijd m'n site of m'n werk aanraden aan andere mensen, of me volgen via diverse sociale media - het kost jou niets, en ik word er blij van! Verder kan je me als taalhuurling boeken via Eisbär Communications, mijn vertaal-, schrijf- en redigeerbijberoep. Mijn prijzen zijn fair en mijn werk vlug, alleen ben ik niet altijd beschikbaar.